The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Hjemmelavet Pizza med chorizo og oliven

Denne fantastiske Pizza med chorizo, oliven, tomatskiver og rucola smager simpelthen fortrinligt.

Det er en lidt utraditionel pizza, men den har alligevel aner til den danske pepperoni og den italienske salami dolce / salame picante pizza. God til en pizzaaften med et glas lækkert hvidvin – og sodavand til børnene.

Denne pizza med chorizo og oliven kan leveres skåret ud i stykker. For at gøre serveringen lidt mere eksklusiv, er tilskæringen anderledes og på tværs af hele pizzaen.

Prøv også: Pizza med laks og rucula

Hjemmelavet Pizza med chorizo og oliven

Stil: ItalienskSværhedsgrad: Middel
Antal

2

stk
Arbejdstid

20

minutter
Total time

1

time 

Ingredienser

  • Pizzadej
  • 2 pizzabunde (køb eller lav selv)

  • Topping
  • Tomatsovs

  • Ost (revet ost el. mozzarella)

  • 1-2 chorizopølser

  • 1 glas sorte oliven

  • Rucola salat blade

  • 3 hele tomater

Fremgangsmåde

  • Pizzadej
  • Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
  • Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
  • Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
  • Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
  • Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
  • Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.
  • Bagning og topping
  • Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.
  • Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
  • Sæt bundene i ovnen og forbag dem uden fyld til bundene er sprøde. Lad dem køle lidt af på en rist.
  • Rør wasabi og smøreost sammen og smag til – den må gerne rive lidt, men skal ikke være al for stærk. Fordel wasabicremen på de afkølede pizzabunde, så osten ikke smelter på den varme pizzabund. Fordel laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.
  • Server med masser af frisk sprød rucola og dryp citronsaft samt lidt revet citronskal over.

Tips

  • Du kan bruge både wasabi på tube eller pulver
  • Som alternativ til wasabi kan man bruge fintrevet og friskrevet peberrod.
  • Vil du gerne have en mildere udgave, så kan du smøre den med en lækker cremet hvidløgsflødeost i stedet
  • Jeg bruger koldrøget laks, men varmrøget er også lækkert til.
  • Jeg synes de bunde, men kan købe ofte er bedre end noget, man kan lykkes med at lave selv, hvis man ikke har en stenbund i sin ovn.

Jeg håber du vil nyde denne lækre opskrift på hjemmelavet pizza.

Bh
Anne Marie

Marie fra Madly
Marie fra Madly

Jeg hedder Anne Marie Michelsen, er mor til Johannes og Peter og er gift med Mikkel. Vi bor i Risskov ved Aarhus.

Min egen rejse ind i madens verden startede - inden vegansk var moderne - med at jeg lærte at lave alsidig allergivenlig mad, da min ene dreng havde en svær mælkeallergi, som han nu heldigvis er helbredt for, så jeg kan brede mig ud i alle madlysten facetter.

Jeg elsker at udvikle opskrifter og finde på lækre og velsmagende opskrifter, som jeg deler med jer her på Madly. Det vigtige for mig er at dele nemme opskrifter, der lykkes for dig første gang - og som er præsentable og stadig uprætentiøse.

Jeg tager selv billederne og skriver de artikler, du finder udover opskrifterne. Læs mere under Om.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *